Dan Nichiforel   Vă salut, sunt Dan Nichiforel și doresc să vă spun câteva vorbe despre mine și despre conjunctura prin care am ajuns să fim colegi.
   Pentru mine, campania și mesajul FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE au fost poate cele mai importante elemente care m-au atras către USR. Fără îndoială că mi-au amintit de momentul Piața Universității și mai cu seamă de necesitatea de atunci a impunerii punctului 8 a Proclamației de la Timișoara din 1990. Mi-au amintit de acei golani frumoși care au fost ignorați pe nedrept.
   USR m-a atras prin integritate și prin faptul că tinerii sunt motorul acestei echipe. Sunt convins că există un potențial maxim în fiecare dintre voi și cred că rolul meu aici este să inspir și la fel ca alți colegi ai noștri, să-mi ofer toată experiența dobândită de-a lungul timpului, pentru a ne atinge scopurile. Mă bucură faptul că fac parte dintr-un partid cu un potențial enorm ai cărui membri nu sunt uzați, nu sunt pătați și care pot și-ar trebui să administreze și să guverneze această țară.
Dan Nichiforel – un sucevean, născut în Vatra Dornei care a urmat școala în municipiul Suceava, Școala gimnazială nr. 1, Colegiul Național „Petru Rareș”, apoi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.
Sunt inginer, specializat în „Mașini unelte și scule”. Mi-am făcut stagiatura la Intreprinderea de Mașini Unelte Suceava, după care, din 1983 și până în 1999, am lucrat numai la Intreprinderea de Rulmenți din Suceava, unde am ocupat rând pe rând, funcțiile de șef de secție, director tehnic, manager, director comercial.
În 1999 am emigrat în Germania pentru a performa în profesia mea de inginer, specializat în domeniul rulmenților. Am lucrat pentru cel mai mare producător de rulmenți din Germania, FAG Kugelfischer, timp de 8 ani. În acea perioadă am fost șef de proiect pentru mai multe dezvoltări de fabrici noi de rulmenți în Europa de Est, în Kosice – Slovacia, în Debrecen – Ungaria, Bârlad și Brașov – România.
În 2007 am trecut oceanul și am profesat tot într-o companie producătoare de rulmenți speciali, în Pittsburgh – Pennsylvania, Bearing Service Company of Pennsylvania, unde am început ca șef de proiectare. După doi ani am primit postul de vicepreședinte și am administrat una dintre filialele companiei. Era o corporație cu șapte ramuri. Acea filială funcționa pe teritoriul Europei, în Serbia și am lucrat acolo până în 11 septembrie 2018, când m-am oprit și m-am întors în țară.
M-am întors în Suceava. Inițial am vrut să-mi iau o vacanță. Nu prea am avut concedii în ultimii 20 de ani și am zis să-mi iau un concediu cumulat și binemeritat. Am fost cu soția în Grecia, și în ianuarie, fiind într-un dialog pe Facebook cu un sucevean, am primit un mesaj de la un tânăr USR-ist. Îmi scria „domnule director”, știindu-mă de la Intreprinderea de Rulmenți Suceava, „eu sunt Sorin și sunt membru USR. Avem nevoie de un om ca dumneavoastră, vreți să veniți cu noi?”. Am crezut că este o glumă, m-am întâlnit cu el la o cafea. Chiar aveau nevoie de cineva. Am intrat, am stat de vorbă, le-am povestit cine sunt. Ei m-au îndemnat să particip la alegerile lor interne. Am intrat în aceeași zi cu Dinu Zară, pe 26 ianuarie 2020. Eu am participat pentru un post de consilier județean. Am reușit să ajung doar pe poziția a IX-a, pentru că nu mă cunoștea aproape nimeni. Am apărut cu două zile înainte de alegerile interne. După aproximativ o lună am participat la alegerile pentru Consiliul Local, am prins poziția a III-a, care este eligibilă. Între timp, Dinu a plecat. S-a scos din nou pentru alegeri postul de candidat pentru președenția Consiliului Județean. M-am înscris. Am participat cu Daniel Nicolae Popescu, care este deputat USR de Suceava, din Câmpulung Moldovenesc. Colegii mei mi-au acordat mai multe voturi mie decât lui și așa am devenit candidatul USR-ului pentru postul de președinte al Consiliului Județean Suceava. A avut loc o negociere în cadrul alianței USR-PLUS, iar în urma negocierilor, alianța a decis că eu trebuie să particip pentru această poziție și așa am ajuns aici.

Deși fac parte din echipa USR Suceava de puțin timp, sunt încântat să realizez că am ajuns într-un grup de oameni care apreciază curățenia morală, competența, meritocrația, onestitatea, trăsături care pot fi o bază solidă pentru o construcție importantă. Valorile USR se confundă în cea mai mare parte cu propriile mele valori. Aici am găsit tineri educați, politicoși, agreabili și cu adevărat dornici să schimbe lucrurile în bine.

În educația și cariera mea nu am sărit nici o etapă. Am absolvit specialitatea Mașini-Unelte a Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași, am ocupat funcția de inginer proiectant în cadrul Intreprinderii de Mașini Unelte Suceava. Din 1983 până în 1999 am fost rând pe rând director tehnic, director comercial și manager al SC Rulmenți SA Suceava, coordonând o echipă de peste 1700 de angajați. În 1999 am emigrat în Germania unde am manageriat departamentul de proiecte al unei firme cu 16.000 de angajați. În anul 2008 m-am relocat în Statele Unite ale Americii unde am ocupat funcția de vicepreședinte al BSC of Pennsylvania Pittsburgh.

Pe parcursul vieții nu am fost niciodată condamnat sau inculpat, atât în România cât și în afara țării. În activitatea profesională nu am deținut niciodată vreo funcție publică și nici nu am colaborat în vreun fel cu fostele structuri de Securitate ale regimului Comunist din România.

M-am intors în România în 2018. Deși o parte din familia mea a rămas acolo, vreau să le ofer încrederea ca se pot întoarce în țară.

Actualmente sunt asociat majoritar la SC Versicherung Group SRL și Director de Operații la Bearing Service Company of Serbia, firme care nu au servit în nici un fel vreo entitate publică a Statului Român.

Pagina de internet a partidului este deschisă de o chemare, de un îndemn la susținere. Consider că am răspuns acestui mesaj și am venit să-mi ofer ajutorul. Doresc să-mi pun la dispoziția voastră toate calitățile și experiența pe care am dobândit-o de-a lungul timpului. Cu siguranță că și eu am lucruri de învățat de la voi. Peste tot unde am fost am învățat, sunt dependent de asta. Mai mult decât atât, lumea se află într-o continuă schimbare și evoluție, trebuie să fii mereu dispus să accepți schimbările, să te adaptezi și să evoluezi. Cred că aici este locul unde tinerețea și experiența își dau mana. Nu mai avem la dispoziție încă 30 de ani să găsim drumul corect. Am mare încredere în avântul vostru, însă va rog sa nu ignorați nici experiența mea de 40 de ani.

Acesta este mesajul meu către voi la acest nou început de drum, vă mulțumesc că m-ați ascultat și vă asigur că veți găsi în mine o persoană deschisă și dornică să-și ofere necondiționat ajutorul și susținerea.